top of page

Bryllup på fransk herregård

Den franske herregården i Provence passer godt for bryllup med 50 - 80 gjester. Vi kan også arrangere her for et mindre antall gjester, men det betyr at det vil det være øvrige gjester på hotellet.

Den store velholdte eiendommen danner en perfekt ramme for bryllup og feiring.  Vi gjør stedet med privat kun for dere disse dagene arrangementet pågår.

Vil du oppleve den ekte franske atmosfæren og få mange gode felles opplevelser med familie og venner i trygge og fine omgivelser er dette det rette stedet.  På herregården disponerer dere 33 rom/suiter med plass for inntil 80 personer. Stedet har restaurant, bar, basseng og veldig hyggelig betjening.

Om stedet

Den hyggelige franske herregården ligger i hjertet av Provence, ca 1 t 30 min. kjøring fra flyplassen i Nice. Det er her dere får oppleve den ekte franske atmosfæren, ingenting er tilgjort, alt er likevel velorganisert, fint og veldig sjarmerende. Stedet holder høy standard. Alle de 33 rommene/suitene er nyoppusset og ikke et rom er likt et annet. Festmiddagen serveres i restauranten med åpne panoramadører mot terrassen og hagen slik at man får litt følelsen av å sitte ute. Festen med dansen forgår i Verandahagen med direkte adgang ut på terrassen. Her kan dere danse og ha det hyggelig til langt uti de små timer.

Seremoni

Vi tilbyr en symbolsk bryllups-seremoni med skandinavisk prest. Det er romantisk og fint å ha seremonien ute i den fine hagen. Ved et større antall gjester enn 60/70 må vi leie stoler til seremonien. stoler nok til seremonien. Solen kan være sterk midt på dagen og vi foreslår derfor å ha seremonien ved 1600-tiden. Det betyr og at både brudepar og gjestene kan nyte formiddagen rundt bassenget eller ta seg en tur i det vakre området.

Dersom dere ikke ønsker seremoni med prest finner vi andre løsninger. Kanskje det er en i familien eller ene god venn som passer godt til å holde en personlig seremoni? Og at dere leser løfter til hverandre under seremonien? 

Etter seremonien serveres bobler og kanapeer imens fotograferingen pågår. 

Festmiddag

Vi tilbyr enten 3- eller 4-retters festmeny bestående av forrett, hovedrett, ost og dessert. Vi er fleksible med tanke på f.eks. å bytte ut osten med litt nattmat. Menyprisen ( se under) inkluderer vin(rikelig), mineralvann og kaffe. Dersom det er ønskelig med drikkevarer utover det som er nevnt, vil dette komme i tillegg.

 

I Provence lager de en spesiell bryllupskake, Le Croquehembouche, som består av mange små vannbakkels fylt med ulike smaker krem. Dere kan få klassisk bryllupskake eller makroner mm. om dere heller ønsker det.

I meny-prisen inngår at dere kommer til ferdig dekkede bord og har all service og servering på stedet. Vi har personale til stede helt til festen er over senest kl 0300.

Musikk og dans

Det er ekstra stemningsfullt å ha levende musikk under vielsen. Vi har 3 dyktige franske musikere som spiller henholdsvis kontrabass, fiolin og trekkspill. De har et variert repertoar og spiller også innøvde solonumre. Vi beregner ca. 3 timer med musikk under vielsen og aperitiffen.

Dersom dere ønsker DJ for kvelden, vil han komme tidlig og rigge til med ekstra forsterker, lys og trådløse mikrofoner. Det betyr at dersom dere har noen blant gjestene som ønsker å bidra med musikk og sang så er utstyret på plass, også på seremoniplassen. 

Frisør

Vi hjelper til med å bestille frisør, sminke og manikyr og følger til prøvetime hvis ønskelig. Frisør og eventuell sminkør kan komme til herregården og stelle bruden på bryllupsdagen. Det bør være hyggelig og avslappende stemning under forberedelsene. 

Fotograf

Når det kommer til spørsmålet om fotograf, er det noen som rynker på nesen. Etter å ha jobbet med bryllup nå i flere år, vet vi at de brudeparene som velger en profesjonell fotograf får veldig flotte brudebilder. Dette er et minne fra en av de viktigste dagene i livet. Våre fotografer er profesjonelle og tar flotte bilder. Omgivelsene her på den store flotte eiendommen danner en perfekt ramme for fotografering. Prisen varierer med hvilken fotograf dere velger og det antall timer dere ønsker. Prisen inkluderer at dere får tilsendt alle bildene digitalt, ferdig organisert/redigert. .

Agenthonorar

For alt arbeidet med planlegging og gjennomføring av bryllup tar honorar. Prisen varierer med arrangementets omfang og hva brudeparet ønsker. I prisen inngår arbeidet med tilrettelegging og gjennomføring av arrangementet. I tillegg inngår arbeidet med nødvendige bestillinger hos prest, tilrettelegging for seremoni og bryllupsfest, bestilling av bosted, rådgivning og bestilling av øvrige tjenester samt at en representant fra oss i Kjent i Provence er til stede under den viktige delen av arrangementet. Det er enkelt, trygt og oversiktlig å ha en som ordner med alt. Vi har kun 100% fornøyde brudepar og viser til tilbakemeldinger på nettsiden vår og også anmeldelser og innlegg fra besøkende på Facebooksiden vår.

Leie av stedet

Når vi har bryllup gjør vi stedet privat for dere de dagene arrangementet pågår. Mot å betale en leie for privat arrangement disponerer dere hele hotellet med de 33 rommene/suitene samt fellesrom, terrasser, hage og basseng gjennom hele helgen. I tiden før 15 juni og etter 15 september kan det være mulig å gjøre stedet privat for dere selv om dere reserverer et mindre antall rom, dvs. minimum 25 rom/suiter.

Ved et mindre antall kan vi også ha bryllup her men da vil det være øvrige gjester på herregården.

Bryllupsfest

Det mest vanlige er å booke herregården for 3 døgn. Det betyr at brudepar og gjester kan slå seg til ro og bare nyte. En bryllupshelg har mye innhold og med 2 døgns opphold er arrangementet over på et blunk. Dagen etter bryllupsfesten er det godt å slappe av uten å stresse for å rekke et fly.
 

Vi foreslår ofte å velge fredagen eller også søndagen til selve bryllupsarrangementet. Flyselskapene har ofte rimeligere billetter med utreise fra Norge på lørdag og retur på mandag eller tirsdag. Slik kan gjestene spare penger og det er hipp som happ å ta fridag før eller etter helgen.


Vi skal lete lenge etter å finne et hyggeligere sted enn dette. Den fine hagen, terrassene, bassenget, panoramautsikten og den gode stemningen danner en perfekt ramme rundt et bryllup.

Vi har arrangert flere bryllup her og det er ikke tilfeldig at vi trygt kan anbefale dette. Vertene ved hotellet vet ikke det beste de kan gjøre for dere disse dagene arrangementet pågår. En representant fra oss i Kjent i Provence vil være til stede under den viktige delen av arrangementet.

Blomster og dekorasjoner

Vi bestiller det dere ønsker av blomster og dekorasjoner; buketter, knapphullsblomster, borddekorasjoner som er i tråd med det dere ønsker. Så snart dere kommer med ønsker osv. for blomster og dekorasjoner, får dere et pristilbud fra den lokale blomsterdekoratøren vår. Bordkort, menykort osv. er det mange som ønsker å ordne med selv.

Bar / drikke

Dere velger selv om dere vil ha åpen bar eller om dere vil at gjestene selv skal betale for drikke etter maten. Alternativt kan vi avtale en grense for hvor mye dere vil spandere slik at det stopper der. Dette er detaljer vi kan avtale etter hvert.

Overnatting

I forbindelse med bryllup på herregården tilbyr vi pakkeløsning hvor overnatting inngår. Vi reserverer alle rommene til deres private arrangement. Det er hyggelig at alle gjestene bor samlet og får en felles opplevelse disse dagene arrangementet pågår.

Ved bryllups-arrangementer på dette flotte steder, legger vi opp til at brudepar og gjester bor her i minimum 2 eller 3 døgn. Hele hotellet gjøres privat kun for dere gjennom disse dagene slik at dere disponerer alle de 33 rommene, alle fellesrom, terrasser, hage/park, basseng m.v. hele hotellet. Alle rommene holder høy standard, dere får alt fra dobbeltrom til store suiter. Vi kan få plass til at inntil 80 gjester kan bo her. 

I perioder utenom høysesong, dvs. før 15 juni og etter 15 september kan vi  gjøre unntak og kreve at dere booker kun 25 rom og likevel har stedet for dere selv uten øvrige hotellgjester..

Kvelden før den store dagen

Kvelden før den store dagen kan vi lage et uformelt hageselskap på terrassen. Vi kan tilby dere enten en enkel middag, en cocktail-tapas-meny eller en grillmeny.

Transport

Vi kan bestille felles transport med buss fra/til flyplassen. Tilbud innhentes i hvert enkelt tilfelle.

Priseksempel

Priseksempel bryllupspakke 70 personer

Prisene under er veiledende og vil variere i forhold til de tjenestene dere velger. Vi tar forbehold om prisjustering i forhold til valutaendringer

Seremoni m/prest (tilrigging, honorar til prest inkl.møte m/prest, reise og avgifter)

Ved over 70 gjester leier vi stoler til seremonien, ca. kr 150,- pr. stk.

15.000;-

Leie herregård til privat arrangement

20.000;-

Agenttjenester (planlegging, tilrettelegging og gjennomføring)

40.000;-

Aperitiff og kanapeer etter vielsen

300;- pr. person

4-retters festmeny med vin (rikelig), mineralvann og kaffe. Inkludert servering og rydding.

1.850;- pr. person

Bryllupskake

Fra 150;- pr. person

Drikke etter maten, åpen bar eller annen løsning

Etter ønske

Live musikk ca 3 timer (3 franske musikere med kontrabass, fiolin og trekkspill til seremoni og aperitif) 

19.000;-

DJ til seremoni, aperitiff og fest ink. forsterker, mikrofoner og utstyr for utendørs bruk

 19.500,-

Fotograf (varierer med valg av fotograf) 3-4 timer fra 17.000;- | heldag fra 25.000;-

Fra 17.000;-

Blomster (vi bestiller blomster og dekorasjoner)

Etter ønske

Uformelt hageselskap kvelden før den store dagen med pizza++ eller grillmeny (eks. drikke)

Fra 500;- pr. person

Leie av alle 33 rommene/suitene. Max antall for overnatting er 80 voksne/barn (ink. frokost og ferieskatt)

99.200;- pr. døgn

Frisør/sminkør ink. prøvetime (vi bestiller, betales direkte hos aktør)

Etter avtale med aktør

Se også

bottom of page