top of page

Bryllup på gammelt vingods i Provence

Det gamle vingodset i passer godt for bryllup med 50 - 80 gjester.

På det gamle vingodset har det blitt laget vin helt tilbake til 1600-tallet. Omgivelsene og den ekte franske atmosfæren danner en perfekt ramme for bryllup og feiring.  Vi gjør vingodset med festsalen og uteområdet med den romantiske hagen privat for dere under bryllupsarrangementet.

Seremonien foregår utendørs i den romantiske hagen. Middagen serveres i den gamle festsalen hvor også festen fortsetter til uti de små timer.

Gjestene bringer vi til vingodset i buss med retur til hotellet om natten. Turen tar ca. 30 minutter.

Om stedet

På det gamle vingodset som ligger i det kjente vindistriktet for Côte de Provence har det vært produsert vin gjennom flere hundre år. Fra det 10. til det 18 århundre var det munkene fra øyene  utenfor Cannes som var eiere av vingården. Her bygget de en utmerket undergrunns- kjeller som er helt intakt den dag i dag.

Eiendommen har de siste 250 årene vært et familieforetak hvor arven har gått videre fra mor til datter og som i dag eies av datteren til selve grevinnen som fortsatt på vingodset.

Seremoni

Vi tilbyr en symbolsk seremoni med skandinavisk protestantisk prest. Mye av innholdet i seremonien kan dere være med på å bestemme selv. Pris for seremoni med prest (tilrettelegging, honorar til prest, skatter, avgifter og reiseutgifter) vil være på ca.kr 15.000,-. Seremonien finner sted enten i den romantiske hagen eller under det store flotte platantreet foran slottet. Vi arrangerer møte med presten på forhånd slik at han kan bli litt bedre kjent med dere før den store dagen.


Dersom dere ikke ønsker seremoni med prest, er vi åpne for andre løsninger. Kanskje dere har en blant gjestene som passer godt til å holde en personlig seremoni for dere?


Vi kan enten foreslå levende musikk under vielsen eller bruk av DJ som stiller med alt nødvendig utstyr som lyd, mikrofoner mm. Presten stiller med egen kantor dersom det er ønskelig. Etter vielsen er det hyggelig å servere gjestene noe godt å drikke. Dere får servert flere glass og noen gode munnfuller med spesialiteter fra Provence.

Hvordan gjør vi det i forbindelse med bryllup?

Når det er snakk om bryllup gjør vi stedet med den romantiske hagen og festsalen privat kun for dere. Vi tar oss av alt det praktiske med pynting, tilrigging seremoni, dekking av bord, servering, rydding osv. Dette er en stor trygghet for dere. Dere får det slik dere ønsker og kan gjerne være med på å sette deres personlige preg på arrangementet.

Musikk og dans

Mange velger å ha levende musikk under vielsen. Vi har 3 dyktige franske musikere som spiller henholdsvis kontrabass, fiolin og trekkspill. De har et variert repertoar og spiller også innøvde solonummer. Prisen er ca. kr 19.000,- for musikk til vielsen og til aperitiffen etterpå, til sammen ca. 3 timer). Det blir stemningsfullt og fint.
 

Dersom dere ønsker at vi skal engasjere DJ for kvelden, vil han komme tidlig og rigge til med ekstra forsterker, lys og trådløse mikrofoner. Det betyr at dersom dere har noen blant gjestene som ønsker å bidra med musikk og sang så er utstyret på plass. Det gjelder også lyd og mikrofoner til utendørs seremoni. 

Det er også fullt mulig å ordne med all musikk selv. Det er likevel verdt og tenkte på at musikalske bidrag fra gjester osv. ofte krever forsterkere/mikrofon til utendørs bruk osv. Dette får dere inkludert ved å engasjere DJ.

Overnatting

I forbindelse med bryllup tilbyr vi oss å ordne med overnatting slik at gjestene bor samlet. Velger dere bryllup i utlandet er tanken at dere bor samlet og får den gode felles opplevelsen dere er ute etter.  Når vi har bryllup på dette vingodset, foreslår vi ofte at brudepar og gjester bor på hyggelig hotell ved Middelhavet. Vi anbefaler enten den lille idylliske kystbyen Sainte Maxime som ligger ca. 40 min. unna dette vingodset eller Antibes-Juan-les-Pins-området hvor dere bor kun 25 min. fra flyplassen i Nice. Herfra er det en times kjøring til vingodset.

Det er hyggelig både for brudepar og gjester å bo i en by nede ved sjøen og samtidig får denne fine turen innover i Provence på selve bryllupsdagen. Både Sainte Maxime og Antibes er spennende steder hvor det er mye å finne på, her er det enkelt for gjestene å gjøre seg kjent helt på egenhånd. Byene kjennetegnes ved et yrende folkeliv, markedsplassen, butikker, restauranter, kafeer, sandstrand osv. På begge disse stedene vil alle trives godt. På den måten får dere oppleve både Provence og den franske riviera på en gang. Vi setter opp buss for denne transporten opp til vingården.

Transport

Vi hjelper til med å organisere felles transport tur/retur til vingården samt transport fra/til flyplass – hotell. Pristilbud innhentes.

Leie av stedet

Dere leier vingården til privat arrangement. Seremonien foregår i den romantiske hagen og bryllupsmiddagen og festen fortsetter i den pittoreske gamle festsalen. Prisen på leie inkluderer bord ( store og runde), duker, servietter,  smijernsstoler, rydding og  sluttrengjøring. Mange ønsker å ordne med bordkort mm. Dette er detaljer vi kommer tilbake til underveis i planleggingen.

Bryllupsfest

Bryllupsmiddagen serveres i den gamle festsalen.

Dere kan velge mellom 3- eller 4-retters meny. Prisen inkluderer vin (rikelig), mineralvann og kaffe. Dersom dere ønsker spesielt dyre store viner, champagne ol. Kommer dette som tillegg. Prisen inkluderer videre at dere kommer til ferdig dekkede bord samt servering og rydding.

I Provence lager de en spesiell bryllupskake, Le Chrochembouche. Den består av små vannbakkels fylt med deilig krem. Vi kan også tilby klassisk etasjekake om dere ønsker det. Pristilbud innhentes.

Dersom dere ønsker drikkevarer utover det som er inkludert i menyprisen, vil dette komme i tillegg. Vi kan lage en provisorisk bar som betjenes av serveringspersonale. Dere kan få servert vin og øl og noen helt enkle drinker. Prisen som er oppgitt gjelder for å ha serveringspersonalet fram til kl 0200.

En representant fra Kjent i Provence er til stede til festen er over.

Blomster og dekorasjoner

Vi bestiller det dere ønsker av blomster og dekorasjoner. Pris på buketter og dekorasjoner varierer noe med hvilke blomster som er aktuelle for årstiden. Det er et område hvor det er frodig og fint fra før av så man trenger ikke så mye dekorasjon for at det skal se fint ut. Dere bestemmer selv hvor mye dere vil bruke på dette. Vi bestiller etter ønske og innhenter pristilbud.

Frisør

Vi hjelper til med å bestille frisør og sminke/manikyr og følger bruden til prøvetime hvis ønskelig.

Fotograf

Når det kommer til spørsmålet om fotograf, er det noen som rynker på nesen. Etter å ha jobbet med bryllup nå i flere år, vet vi at de brudeparene som velger en profesjonell fotograf får veldig flotte brudebilder. Dette er et minne fra en av de viktigste dagene i livet. Våre fotografer er profesjonelle og tar flotte bilder. Omgivelsene her på den store flotte eiendommen danner en perfekt ramme for fotografering. 

Prisen varierer med hvilken fotograf dere velger og det antall timer dere ønsker. Prisen inkluderer at dere får tilsendt alle bildene digitalt, ferdig organisert/redigert. 

Agenthonorar

For alt arbeidet med planlegging og gjennomføring av bryllup tar vi et honorar. Prisen varierer med arrangementets omfang og hva brudeparet ønsker. I prisen inngår arbeidet med tilrettelegging og gjennomføring av arrangementet.
 

I tillegg inngår arbeidet med nødvendige bestillinger hos prest, tilrettelegging for seremoni og bryllupsfest, bestilling av bosted, rådgivning og bestilling av øvrige tjenester samt at en representant fra oss i Kjent i Provence er til stede under den viktige delen av arrangementet. Det er enkelt, trygt og oversiktlig å ha en som ordner med alt. Vi har kun 100% fornøyde brudepar og viser til tilbakemeldinger på nettsiden vår og også anmeldelser og innlegg fra besøkende på Facebooksiden vår.

Priseksempel

Priseksempel bryllupspakke 50 personer

Prisene under er veiledende og vil variere i forhold til de tjenestene dere velger. Vi tar forbehold om prisjustering i forhold til valutaendringer

Seremoni m/prest (tilrigging, honorar til prest inkl. møte med prest, reise og avgifter)

15.000;-

Leie vingods til privat arrangement

Ca. 30.000;-

Agenttjenester (planlegging, tilrettelegging og gjennomføring)

40.000;-

Aperitiff og kanapeer etter vielsen

300,- pr. person

4-retters festmeny med vin (rikelig), mineralvann og kaffe. Inkluderer servering og rydding.

1.850;- pr. person

Bryllupskake

Fra 150;- pr. person

Drikke etter maten, åpen bar eller annen løsning

Etter ønske

Live musikk ca 3 timer (3 franske musikere spiller kontrabass, fiolin og trekkspill til seremoni og aperitiff) 

19.000;-

DJ til seremoni, aperitiff og fest ink. anlegg og utstyr for utendørs bruk

19.500,-

Fotograf (varierer med valg av fotograf) 3-4 timer fra 17.000;- | hel dag fra 25.000;-

Fra 17.000;-

Blomster (vi bestiller blomster og dekorasjoner)

Pristilbud innhentes

Uformelt hageselskap kvelden før den store dagen med pizza++ eller grillmeny (eks. drikke)

Fra 500;- pr. person

Hotell ved Middelhavet, pris pr. dobbeltrom inkl frokost og lokal ferieskatt fra kr 2.000,-.

Pristilbud innhentes

Frisør/sminkør ink. prøvetime (vi bestiller, betales direkte hos aktør)

Etter avtale med aktør

Transport. Vi innhenter pristilbud på transport tur/retur vingård og tur/retur flyplassen - hotell hvis ønskelig

Pristilbud innhentes 

Se også

bottom of page